El Part

Centre Ginecològic Sitges

VOCACIO DE SERVEI A LA DONA

Serveis Obstètrics. El part.

Aquest és el moment culminant que esperàveu, pares. Una llevadora us guiarà fins el final, moment en què el vostre ginecòleg ajudarà al vostre fill o filla a venir al món. Si tot va com una seda, neixerà quasi sense ajuda. De vegades la cosa s'encalla i cal ajudar-lo a sortir amb espàtules o fórceps (d'això se'n diu "part instrumentat"). De vegdes cal fer la cesària perquè "no hi ha manera" o per prevenir problemes materns o fetals (com ara la pèrdua del benestar fetal o "patiment fetal"). La vostra comadrona i el vostre ginecòleg us informaran sempre de tot el procés, que és dinàmic i variable.

 

Els anestesistes vetllaran perquè tingueu el dolor controlat en tot moment, si així ho desitgeu. Els pediatres s'encarregueran de comprovar que el vostre fill estigui en perfectes condicions, un cop hagi nascut.

 

Un vegada hagi sortit la placenta i el ginecòleg hagi comprovat que tot està bé, podreu passar a la sala d'hospitatlització, on us esperen el vostre fill... i tota la família!.

 

Comença aqui el puerperi, les primeres hores amb el vostre fill o filla. Les primeres cures, els primers plors, la pujada de la llet i l'alletament. Les comadrones i enfermeres de la Sala us ajudaran en el que necessiteu. A la "nurse" vetllaran perquè al vostre fill o filla no li falti de res.

 

Podeu ampliar aspectes relacionats amb el part clicant als següents documents, editats pel Col·legi Americà de Ginecòlegs i Obstetres (en castellà, any de publicació entre parèntesi):

 

 

Consulteu també:

 

 

◦ Centre Ginecològic Sitges. C/ Salvador Olivella 15, Local 75, Zona "Oasis". Sitges.

◦ Tfs. 93 811 46 45 / 678 843 001

◦ cgsitges@cgsitges.org.es

◦ www.centreginecologicsitges.es